Direct naar de inhoud

De PeeSpot

Met de PeeSpot heeft Hessels+Grob een innovatieve methode ontwikkeld voor het verzamelen van urine. Er zijn geen verzamelbekers, urinepotjes en zelfs geen plaszakjes voor pasgeboren baby's meer nodig. De urine wordt opgevangen in een inert absorptievilt. Er zijn twee afmetingen van het absorptievilt beschikbaar: 1x3 cm en 2x9 cm. Afhankelijk van het type absorptievilt kunnen alle chemietesten, striptesten en urinekweken worden uitgevoerd met de verkregen urine. Door onze behandeling van het absorptievilt heeft het unieke eigenschappen verkregen: urine wordt goed en snel geabsorbeerd en na centrifugeren worden alle stoffen met 100% recovery weer uit het vilt verkregen, er blijft niets achter. Desgewenst kan een conserveermiddel worden ingedroogd om de urine voor transport geschikt te maken.

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke toepassing die u wilt uittesten, laat het ons dan weten door een mail te sturen naar info@hesselsgrob.com, wij denken graag met u mee. 

PeeSpot configuraties

PeeSpot Urine Collection Device

Dit is een 1x3 cm absorptie vilt welke is ingeklemd in een houder met handvat. Door enkele seconden over het vilt te plassen wordt ongeveer 1 ml urine opgevangen. De houder met vilt past in een buis met schroefdop welke eenvoudig per post kan worden verstuurd. De buis wordt in het laboratorium gecentrifugeerd en de verkregen urine is geschikt voor alle biochemische testen en het tellen van het aantal bacteriën.

Gebruiksaanwijzing PeeSpot Urine Collection Device

PeeSpot NeoPad

Voor het verzamelen van urine bij luierdragende babys en kinderen zijn twee absorberende vilts (2x1x3 cm) gehecht op een waterdichte pad. Deze pad wordt gefixeerd in de luier en als de baby gaat plassen absorberen de vilts ongeveer 2 ml urine. De beide vilts worden in een PeeSPot buis met houder geplaatst en in het laboratorium gecentrifugeerd. De urine is geschikt voor alle biochemische testen en het tellen van het aantal bacteriën. Hiermee zijn plaszakjes overbodig geworden. Overigens is de PeeSPot NeoPad ook te gebruiken voor incontinente ouderen als de urine gebruikt moet worden voor biochemisch onderzoek.

Gebruiksaanwijzing PeeSpot NeoPad

PeeSpot IncoPad

Voor het verzamelen van urine bij incontinente volwassenen kan de PeeSpot IncoPad geruikt worden. Dit is een groot absorberend vilt (2x9 cm) gehecht aan een waterdichte pad. Deze pad wordt gefixeerd in het inco-materiaal en als het vilt volledig nat is geworden kan er een striptest op worden gelegd en direct worden afgelezen. Dit is de meest betrouwbare manier om snel een urineweginfectie uit te sluiten.

Voordelen

De belangrijkste voordelen bij gebruik van de PeeSpot zijn: urine opsturen in een lekvrije buis; geen problemen meer met niet goed (of te goed) plakkende plaszakjes; minder geknoei met urine en minder plastic afval. 

De betrouwbaarheid en de kwaliteit van de urine uit de PeeSpot is uitgebreid getest. Een validatierapport kunt u lezen in de PeeSpot white paper.

Info en bestellen

Wilt u meer weten over de PeeSpot, vraag dan vrijblijvend informatie aan. Plaats een bestelling via de mail (info@hesselsgrob.com) of gebruik ons bestelformulier.