Direct naar de inhoud

Voedingsgeneeskundig onderzoek

Naast leefstijl is voeding één van de belangrijkste beïnvloedbare factoren voor onze gezondheid. Velen leven met de gedachte dat we gezond bezig zijn als we voldoende gevarieerd eten. Maar dat blijkt in de praktijk niet voldoende te zijn. Ongemerkt eten we teveel koolhydraten en suiker in het bijzonder, teveel natrium en te weinig kalium zouten, teveel zoet fruit en te weinig rood fruit, etc.. Door middel van bloedonderzoek kan worden opgemaakt of u goed in balans bent of dat er toch hier en daar verstoringen zijn opgetreden.

De meeste mensen hebben er veel voor over om gezond oud te worden. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnnen. Langdurig bestaande geringe verstoringen in metabole processen leiden bij ieder individu tot verschillende verstoringen: bij de één zijn dat vooral laaggradige ontstekingen met verhoogd risico op hart- en vaatziekten, bij de ander laaggradige verzuring met verhoogd risico op botontkalking en bij weer een ander tot bacteriële overgroei in de dunne darm met verhoogd risico op chronische darmklachten en auto-immuunontstekingen. Kortom, het is van groot belang te weten welke ontsporingen bij u voorkomen en welk voedingsadvies daar het beste bij past. Door bloed,- en urineonderzoek te laten uitvoeren kunt u advies op maat geven.

Verder kunnen geringe tekorten in vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen nu nog geen enkele klacht of probleem geven, maar op de lange termijn kunnen ze leiden tot serieuze negatieve gezondheidseffecten. Hessels+Grob biedt specifieke testen aan om dit soort subtiele afwijkingen vroegtijdig op te sporen. Ook in onze rapportage houden we rekening met subtiele veranderingen in het bloedbeeld.

In onze nascholingscursussen leert u hoe laboratoriumonderzoek bij kan dragen in de keuze van de voedingsinterventie en eventuele suppletieadviezen.