Direct naar de inhoud

MyBLOxs vingerprik

MyBLOxs vingerprik is onze methode om met een 'eXtra Small amount of my BLOod' verkregen door middel van een vingerprik heel veel testen uit te kunnen voeren. We onderscheiden hierbij twee manieren van bloedafname: uitgevoerd door de arts of therapeut in de praktijk (office collect tests) of door de client zelf in eigen huis (home collect tests)

Voor de office collect tests (voedingsgeneeskundig labonderzoek) maken we gebruik van een vingerprik waarna het bloed wordt opgevangen in een microtube met een houdbaarheidsmedium. Direct na afname wordt het bloed gecentrifugeerd in een minicentrifuge. Dit gestabiliseerde plasma stuurt u per post op voor onderzoek. U kunt een keuze maken uit meer dan 80 verschillende testen die we met onze moderne laboratorium-analysers uitvoeren.

Voor home collect tests (preventief gezondheidsonderzoek) hebben we een eenvoudige afnameset om thuis twee druppels bloed op te vangen uit de vingerprik. Dit bloed wordt vervolgens overgebracht in een microtube met houdbaarheidsmedium. Het pakketje wordt als zodanig per post naar ons verstuurd. In dit geval kunt u een selectie maken uit ongeveer 20 verschillende testen.