Direct naar de inhoud

Office Collect Tests

Met de myBLOxs methode kunnen we ongeveer 20 verschillende Office Collect Tests uitvoeren; dit is de methode waarbij de therapeut het bloed van haar client in haar praktijk afneemt (ongeveer 250 microliter) en opstuurt naar ons laboratorium.  

Voor de office collect tests (voedingsgeneeskundig labonderzoek) maken we gebruik van een vingerprik waarna het bloed wordt opgevangen in een microtube met een houdbaarheidsmedium. Direct na afname wordt het bloed gecentrifugeerd in een kleine centrifuge. Dit gestabiliseerde plasma stuurt u per post op voor onderzoek. U kunt een keuze maken uit meer dan 80 verschillende testen (zie aanvraagformulier) die we met onze moderne laboratorium-analysers uitvoeren.

Het is dus niet meer nodig om naar een prikpost of ziekenhuis te gaan om daar veel buizen bloed af te laten nemen. Het centrifugeren met de MyBloxs centrifuge is nodig om het afgenomen bloed in optimale conditie te houden voor transport. Door een combinatie van een houdbaarheidsmedium en het centrifugeren worden bloedplasma en bloedcellen gescheiden en gestabiliseerd. Het plasma is vijf dagen stabiel en de laboratoriumuitslagen zijn dan volledig betrouwbaar en nagenoeg vergelijkbaar met een veneuze bloedafname (zie validatieonderzoek).  De bloedafname is eenvoudig zelf uit te voeren in uw praktijk: zie instructiehandleiding.