Direct naar de inhoud

Bij Hessels+Grob hebben wij innovatieve labproducten die distributie en afname vereenvoudigen zonder in te leveren op kwaliteit.

Vingerprik bloedonderzoek

Al uw bloedonderzoek is uit te voeren door middel van een eenvoudige vingerprik: de myBLOxs vingerprik methode. We onderscheiden hierbij twee manieren van bloedafname:

De office collect tests voor voedingsgeneeskundig onderzoek. De home collect tests voor preventief gezondheidsonderzoek.

PeeSpot

Met de PeeSpot heeft Hessels+Grob een nieuwe methode ontwikkeld voor het verzamelen van urine. Voor de thuisafname is dit de PeeSpot Urine Home Collection Device (PS-UHCD), voor het opvangen van urine bij incontinente ouderen (voor onderzoek naar urineweginfectie met een striptest) is dit de PeeSpot IncoPad en voor het opvangen van urine bij pasgeboren kinderen is dit de PeeSpot NeoPad (voor alle biochemische en microbiologische testen)

TubeSense

Omdat alle bloed en urinemonsters per post worden verstuurd is het van belang om de transportcondities te kennen. Hessels+Grob werkt samen met drie andere bedrijven aan een innovatieve oplossing om de transportcondities (tijdsduur, temperatuur, locatie, monsteridentificatie en patiëntidentificatie) te monitoren en te loggen in één microdevice gekoppeld aan het bloed- of urinebuisje (pending patent). Hiervoor hebben wij in 2019 van het RvO een MIT-R&D-samenwerkingsproject subsidie ontvangen .

Nieuwsberichten

02-10-2019

Recent hebben wij veel belangstelling gekregen voor onze PeeSpot urine collection device. De belangrijkste reden voor deze doorbraak is een artikel van dr. Sophie van den Belt...

Dr. Jan Hessels