Direct naar de inhoud

Nieuwsoverzicht

Cursus: Interpretatie laboratoriumonderzoek voor voedingstherapeuten

14 januari 2020

De nascholingscursus 'Interpretatie van laboratorium onderzoek' die in april van dit jaar gegeven zou worden is verplaatst naar 18 september en 6 november 2020

Als je nog niet zoveel ervaring hebt met laboratoriumonderzoek is het lastig om vast te stellen wat je bij een cliënt het beste kunt aanvragen. En als dan de resultaten terug komen moeten deze nog vertaald worden naar concrete adviezen en voedingsplannen. In deze cursus helpen we je op weg met het maken van aanvraagpakketten en het interpreteren van de resultaten.

Spreker: dr Jan Hessels

Datum: 18 september 2020
Tijd:  13 tot 17 uur
Kosten: 50 euro
Locatie: Zonnevlecht Academie, Lange Amerikaweg 63, 7332 BP Apeldoorn.
Onderwerp: Van laboratoriumonderzoek naar geschikte voedingsinterventie.
Deel 1: Introductie en uitleg over de testen

Datum: 06 november 2020
Tijd:  13 tot 17 uur
Kosten: 50 euro
Locatie: Zonnevlecht Academie, Lange Amerikaweg 63, 7332 BP Apeldoorn.
Onderwerp: Van laboratoriumonderzoek naar geschikte voedingsinterventie
Deel 2: Combineren van resultaten en keuze van voedingsinterventie

In het eerste deel van de cursus van twee middagen bespreek ik een een groot aantal testen die nodig zijn om een volledig beeld te krijgen van de gezondheid en voedingsstatus van uw client. Hiervoor wordt, indien nodig, de pathofysiologische achtergronden besproken. U leert samenhang te zien tussen verschillende testen en de (gegroepeerde) testen als geheel te interpreteren.

In het tweede deel van de cursus gebruiken we de testresultaten om een vertaalslag te leren maken naar de meest geschikte voedingsinterventies, rekening houdend met de vraagstelling, voorkeur, anamnese  en biometrie van uw client. Hierbij maken we gebruik van reeds bewezen interventies of interventies en supplementen waar goede ervaring mee is opgedaan. De verschillende doelen kunnen zijn: gewichtsreductie, vermindering van ontstekingen, herstel van energie, etc. 

Accreditatie is aangevraagd bij KTNO en MBOG

In het najaar van dit jaar zullen beide cursussen worden herhaald. U kunt ook het eerste deel in het voorjaar en het tweede deel in het najaar.

Wil je je aanmelden stuur dan een mail naar: info@hesselsgrob.com